Cum se face mancare de fasole verde

  1. Vei avea nevoie de: 1 kg fasole verde pastai, 30 g ceapa, 100 ml ulei, 500 g rosii sau 60 g bulion, cateva catei de usturoi, sare, piper pisat, verdeata, marar.
  2. Se alege pe cat posibil fasole verde tanara si fara ate sau daca are se curata bine de ele.
  3. Se fierbe in apa multa clocotita, cu putina sare.
  4. Intre timp, se taie ceapa marunt si se pune la prajit intr-o cratita cu ulei infierbantat.
  5. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca se adauga usturoi tocat marunt, rosiile curatate de pielita si de seminte si taiate in bucati mici.
  6. Se lasa sa fiarba 5-6 minute, dupa care se adauga fasolea fiarta si taiata de 2-3 cm lungime, sare si piper dupa gust, marar tocat marunt si se amesteca, lasandu-se sa mai fiarba cateva minute pe plita sau in cuptor.

Taxonomy:

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.