Cum se face orez cu prune uscate

  1. Pentru 6 portii: 600 g prune uscate, 300 g orez, 100-150 g zahar, 100 ml ulei, coaja de lamaie, sare.
  2. Prunele uscate se pun la inmuiat in apa calduta timp de 1-2 ore, dupa care se spala in mai multe ape reci, apoi se pun la fiert intr-o cratita larga cu 2 l de apa.
  3. Cand prunele sunt pe jumatate fierte se adauga orezul, putina sare, o coaja de lamaie, 2-3 cocji de scortisoara si uleiul.
  4. Se lasa sa dea in clocot, dupa care se adauga dupa gust, zahar natural, ori zahar caramelizat stins cu zeama de prune.
  5. Se amesteca orezul cu prunele, se acopera cratita cu capac si se fierbe in continuare pe foc foarte domol, orezul si prunele fiind gata in 30-40 de minute.
  6. Se serveste rece.

Taxonomy:

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.