Cum se face inghetata de casa

 

Oricaruia dintre noi ii face placere sa manance o inghetata facuta in propria casa, mai ales avand in vedere ca sunt o multime de motive sa nu cumparam una deja facuta. Fiecaruia ii place alt sortiment, astfel nu-lputem oferi singuri. 

Adevarul ca este foarte buna, in zilele calduroase de vara, o inghetata ar merge perfect. Partea cea mai dureroasa este ca are un pret destul de usturator si nu o gasiti mereu la indemana. Ce facem in aceste cazuri ?

Inghetata de capsuni:
Ingredientele necesare sunt:
- capsuni jumatate de kg
- zahar pudra 250 gr.
- trei oua
- trei linguri de lapte praf

Modul de preparare nu difera foarte mult de la o inghetata la alta, insa aceasta de capsuni se prepara in felul urmator:

Bateti spuma albusurile de la 3 oua dupa care adaugati fructele si zaharul. Amestecati bine, turnati laptele praf dizolvat in 200ml de apa iar la final galbenusurile.
Amestecati totul si bagati inghetata la rece pentru cateva ore.
Astfel veti obtine o delicioasa inghetata pe gustul dumneavoastra.

O alta inghetata foarte cautata si foarte adorata este cea de ciocolata. Ingredientle necesare sunt:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie

Modul de preparare: fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata inmuiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
Haide ca nu este chiar asa de greu!
Oricine poate face acasa o inghetata asa cum doreste. Incercati si voi.

Tags:

Taxonomy:

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.