Cum se fac briosele

 

Daca si tu te numeri printre fanii acestei prajituri, citeste sfaturile de mai jos ca sa afli cum se fac briosele (sarate sau dulci) ca sa iti iasa perfecte:

  1. Ai grija sa preincalzesti cuptorul la temperatura indicata in reteta.
  2. Amesteca mai intai toate ingredientele uscate, apoi separat celelalte ingrediente. Praful de copt adauga-l in compozitia cu faina.
  3. Daca faci briose cu fructe, ai grija ca ele sa fie la temperatura camerei.
  4. Amesteca usor ingredientele uscate cu celelate ingrediente. Nu e nevoie sa folosesti mixerul, e chiar mai indicat sa amesteci cu o lingura.
  5. Unge formele de briose cu unt sau cu ulei, umple formele cam pana la jumatate (ele mai cresc) si baga-le in cuptorul preincalzit.
  6. Poti alege sa tapetezi initial formele cu hartii speciale pentru briose.
  7. Nu deschide usa cuptorului in primele 15 minute.
  8. Daca ti s-a terminat aluatul si mai ai forme neumplute, puna apa in ele ca sa nu ti se arda.
  9. Verifici daca s-au copt prin metoda traditionala, cu o scobitoare. Daca aluatul se lipeste de scobitoare, mai lasa putin briosele in cuptor.
  10. Dupa ce le-ai scos din cuptor, lasa-le sa se racoreasca 5-10 minute si abia apoi scoate-le din forme (vor iesi mult mai usor).
  11. Briosele gata facute pot fi pastrate si in congelator (cand ai pofta de ele, le scoti si le incalzesti in cuptorul cu microunde), dar nu le tine totusi mai mult de doua luni.
  12. Decoreaza briosele dupa pofta inimii.

Tags:

Taxonomy:

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.