Cum se fac bezelele

 

Bezelele sunt foarte simple de facut, dar nu toata lumea le poate face la perfectiune si cateodata le poti strica daca folosesti tehnica moderna. Iata cum se fac bezelele:

  1. Vei avea nevoie de 250 g zahar, 4 albusuri, si vanilie sau coaja de lamaie.
  2. Intr-un cazanel se bat albusurile cu un tel rotund.
  3. Se adauga incetul cu incetul zaharul si se mai bate pana cand spuma se tine bine de tel. 4. Se unge o tava cu un topit si se pun cu lingurita, cam la doua degete distanta, mici movilite de spuma, de marimea unei nuci.
  4. Se coc la foc mic. Trebuie sa se intareasca fara sa se rumeneasca, sa fie tari pe dinafara si cremoase pe dinauntru.
  5. Inainte de a le pune la copt, se poate adauga fie coaja de lamaie rasa, fie 2-3 lingurite de cacao, fie 250 g miezuri de nuci putin sfaramate, fie migdale taiate felii.

Tags:

Taxonomy:

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.