Cum se fac cartofi cu branza si smantana, gratinati

  1. Aduna ingredientele: 600 g cartofi, 200 g branza, 300 g smantana, 50 g cascaval ras, 2 oua, 100 g unt, sare.
  2. Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se pun la fiert intregi, intr-o cratita larga cu apa calda si putina sare. Se fiert lent ca sa nu se sfarame.
  3. Dupa ce sunt gata se scurg si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se aseaza intr-o tava unsa cu unt, alternativ, un strat de cartofi si un strat de branza rasa, ultimul rand trebuind sa fie de cartofi.
  4. Deasupra se toarna smantana batuta cu oua si cu putina sare, se niveleaza, se presara cu cascaval ras si untul taiat in bucatele mici.
  5. Se introduce tava in cuptor si se lasa pana se rumeneste compozitia deasupra.
  6. Se servesc calzi.

Taxonomy:

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.